Хасково

Млади червенокръстци обучават ученици по първа помощ

ОбучениеДоброволците на Български Младежки Червен кръст в Хасково  Габриела Славова, Габриела Пеева и Елица Даскалова обучиха 126 ученици от ОУ „Христо Смирненски „ в града как да оказват първа долекарска помощ.

Децата научиха как трябва да се действа при леки травми, каквито са порезните рани, при артериални кръвотечения, и при   удар в областта на главата, водещ до загуба на съзнание. Второкласниците пък разбраха как при нужда да повикат спешна  помощ и да помогнат на другарче, пострадало при инцидент.

Обученията на БМЧК са по насочената към деца програма „Хелфи“, която е взаимствана от Австрия и е адаптирана за нашите условия.

Обучение   Обучение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЧИТАТЕЛ
ЧИТАТЕЛ
11.03.2015 12:33 12:33

Да вземат да обучават и в ученически общежития.Там има за какво-против психически травми на работното място.От инспектората спят ли,че не виждат какво става там-Наска Ангелова командва вместо Стайко Колев.Той не е директора,а тя.Прави се на велика и недостъпна,а всъщност е кръгла 0.Тъпа натегачка и нагаждачка.РАЗСИПНИЦАТА НА ОБЕДИНЕНИ УЧЕНИЧЕСКИ ОБЩЕЖИТИЯ-ХАСКОВО.

Back to top button