Хасково

Готвач и барман от „Александър Паскалев“ на Национално състезание по професии

СъстезаниеДвама ученици от хасковската Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се класираха за Националното състезание по професии.

Димитър Димитров и Даяна Аладжова заеха съответно второ и четвърто място на провелия се през уикенда регионален кръг на надпреварата в Сливен. Домакин на проявата бе местната ПГХТ „Акад. Неделчо Неделчев“.

Дванадесетокласникът Димитър Димитров впечатли журито с кулинарните си умения. В рамките на 2 часа той трябваше да приготви по две порции от 3 ястия – Ароматна зеленчукова супа, Поширано пилешко с мус от сирена и билки и Мус „Каприз“ с тиква. Той зае престижното второ място в категория „Най-добър млад готвач“ в конкуренция с връстници от още 14 професионални гимназии от Южна България. Димитър получи комплимент от журито за иновативния си подход при приготвянето и презентирането на ястията.

Единадесетокласничката Даяна Аладжова се класира на четвърто място в категория „Най-добър млад барман“. В рамките на броени минути тя приготви 4 коктейла – алкохолни и безалкохолни чрез метода шейкване, които бяха украсени с гарнитури, изработени от самата нея в рамките на състезанието.

Даяна и Димитър от днес започват усилена подготовка за следващото предизвикателство пред тях – Националното състезание по професии, което ще се проведе през април в Пловдив.

Състезание   Състезание
 Състезание  Състезание
 Състезание  Състезание
 Състезание  Състезание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
колега
колега
17.03.2015 12:40 12:40

БРАВО НА ДЕЦАТА ,НА УЧИТЕЛИТЕ И НА РЪКОВОДСТВОТО! УСПЕХ!

Back to top button