Регион

Арестуваха трима за кражба на нафта след преследване

Полиция, архивТрима хасковлии са задържани за кражба на нафта, съобщават от полицията.

Вчера в 4 часа от трактор, паркиран в димитровградското село Горски извор те източили 30 литра гориво. Бдителен съсед подал сигнал за престъпното им деяние и към мястото се отправил автопатрул от Хасково. Младежите на възраст двама на 20 г. и 19-годишен, подкарали лек автомобил Опел, но на пътя край местността Ханчето край Хасково катастрофирали.

Колата е шофирал 19-годишният, който се оказал и неправоспособен. Поради движение с несъобразена скорост той е загубил управлението, напуснал е платното в дясно и се е забил в крайпътно дърво.

Водачът е с натъртена дясна китка, прегледан и освободен. Младежите са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство, намерена е и нафтата – обект на кражбата.

2 кражби са регистрирани през денонощието. Първото е от валяк и асфалтополагач в землището на село Капитан Петко войвода. След натиск с твърд предмет са откраднати 3 акумулатора, собственост на ямболска фирма. Втората кражба е от жилище в кв. „Изгрев“ в Свиленград, в което е проникнато след отключване с подбран или подправен ключ. Задигнати са златни накити, 30 лв. и 30 долара. Образувани са досъдебни производства.

280 къса цигари без бандерол иззеха димитровградските полицаи. Те са намерени при полицейска проверка в дрехите на 49-годишен асеновградчанин. На мъжа е съставен акт по ЗАДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button