Хасково

Трафикантът, прегазил полицай, ще чака присъда в ареста

Мярка30-годишният Стефан Георгиев бе оставен в ареста от Хасковския окръжен съд.

Роденият във Варна безработен мъж, живеещ в Любимец, е обвинен, че в условията на пряк умисъл на 3 април е блъснал граничния полицай Александър Райков край свиленградските села Варник и Сладун. По повдигнатото обвинение го чака присъда от 3 до 12 г. затвор. Тепърва ще се разследва участието му в канал за трафик на хора.

МяркаС Мицубиши Галант задържаният превозвал нелегални сирийски емигранти във вътрешността на страната. Райков сигнализирал да спре, но Георгиев не се подчинил и го блъснал. В резултат на удара граничният полицай е със счупена ръка.

Георгиев пък катастрофирал по пътя и избягал от колата, като отишъл в квартирата си в Любимец, където по-късно бил арестуван. Той е направил пълни самопризнания за случилото се.

Защитникът на Стефан Георгиев поиска от съда по-леката мярка „домашен арест“. Съдията Филип Филипов обаче определи деянието като изключително дръзко и цинично и остави задържания в ареста.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button