Регион

12-дневни тържества за празника на Харманли

Илюстрация12-дневна програма на културните и спортни изяви по случай Деня на Харманли – 2 май, обявиха от общината.
 
Тържествата започват от 18.30 часа на 17 април с юбилеен рок концерт за 145 г. на читалище „Дружба“.
 
На 20 април от 18 часа в читалището ще се играе постановката „Не всеки крадец е мошеник“ от Дарио Фо, в ролите: Александра Сърчаджиева, Ернестина Шинова, Албена Павлова, Кирил Бояджиев, Явор Борисов, Божидар Попчев, Веселин Цанев.
 
Два дни по-късно в Културния център от 17.30 часа е срещата-разговор с Веско Гарванов, посветена на 10 г. от смъртта на Димитър Хаджиянев.
 
Премиерата на монографията на проф. Сава Василев „Писателят Генчо Стоев и литературните кръстовища на историята“ е на 23 април от 17.30 часа в Културния център. Книгата и авторът ще бъдат представени от проф. Радослав Радев. Час по-късно в „Дружба“ ще се играе оперетата „Царицата на чардаша“.
 
На следващия ден от 17 часа в Културния център се открива изложба на осем македонски художници, обединени под заглавието „Колекция ІІ“.
 
Рокерско шоу по бул. „България“ е насрочено за 11.30 часа на 26 април.
 
Финалите на общинските турнири по футбол на малки врати за мъже и награждаването са на стадион „Хеброс“ на 27 април от 18 часа.
 
Спектакъл „Разказът на една цигулка“, посветен на 505 г. от създаването на Харманли и представен от колектива на ЦДГ „Детски свят“ ще е на 28 април от 18 часа в читалище „Дружба“.
 
В същия час на следващия ден на сцената в Градската градина са „Тракио, земя рождена“ и пролетно хоро с Тодор и Донка Кожухарови и орк. „Южни ритми“.
 
В Градината от 17.30 часа на 30 април ще е юбилейният концерт за 105 г. НУ „Алеко Константинов“.
 
Откриването на състезанията от първи кръг на държавния шампионат  по корабомоделизъм и корабомоделен спорт на язовир „Кюмюрлука“ е насрочено за 13 часа на 1 май. Демонстрационният турнир по бойни спортове на СК „Будо“, по случай 30 г. от основаването му е от 17 часа в Градската градина, а час и половина по-късно е юбилейният концерт за 5 г. танцов клуб „Ритмика“ в читалище „Дружба“.
 
На 2 май от 10 часа е тържествената литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли в църквата „Свети Атанасий“, а от 18 часа е насрочена тържествената сесия в Културния център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button