Хасково

Представят книгата на Йордан Нанчев за проф. Асен Златаров

КнигаНовата книга на Йордан Нанчев за проф. Асен Златаров ще бъде представена в четвъртък в Хасково.

КнигаСъбитието е под патронажа на областния управител Добри Беливанов. Съорганизатори са Тракийското дружество и читалище „Тракия“, Териториалната организация на научно-техническите съюзи, Националният литературен салон „Старинният файтон“, създаден в столицата преди 20 г.

Книгата със заглавие „Синът на тоя град“ ще бъде представена от д-р Елена Алекова, писател и литературовед. Поводът за издаването й е 130-годишнината от рождението на проф. Асен Златаров, оставил на поколенията своя завет: „Идеалът винаги побеждава, стига да е смислен, висок и човечен“.

Авторът на книгата Йордан Нанчев е член е на Съюза на българските писатели, доктор по книгознание, библиотекознание и библиография. Той е направил задълбочено изследване на живота и дейността на Асен Златаров, учен с енциклопедични знания в областта на химията, биологията, физиката, медицината, философията, филологията и литературата, обичан университетски преподавател. За написване на книгата са използвани десетки литературни източници, публикувани  са архивни снимки и факсимилета.

На литературната премиера хорът на ГПЧЕ „Проф. Асен Златаров“ с диригент Вела Казакова ще направи песенен поклон към своя патрон. В художествената програма ще участва и дамската фолклорна група „Тракийска дъга“ с ръководител Милка Хъркова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button