Хасково

Хасковската болница минус 150 бона заради неосигурени пациенти

ИлюстрацияОколо 150 000 лв. е загубила МБАЛ „Хасково“ от неосигурени пациенти през 2014 г., съобщи за Haskovo.info замдиректорът на болницата д-р Мариян Запрянов.

Лекуваните през миналата година неосигурени са общо 513. За 237 от тях болницата е получила пари от социалните. Лечението на 276 болни обаче е било за сметка на МБАЛ.

От болничното ръководство уточниха, че 150 000 лв. не е малка сума. Парите са колкото излиза средно ремонта на едно отделение или за закупуването на някой модерен апарат.

От болницата допълниха, че по Великденските празници през Спешно отделение са преминали общо 268 пациенти, а през целия Спешен портал – 733. Хоспитализираните са 82.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.04.2015 17:11 17:11

Как няма да е на загуба, като само мангали се лекуват! За българирите геноцид, дори и да са здравно осигурени. Пък за мангалите – защото са скандални, нахални и бият – тях ги лекуват. Кога ще има оправия в тая държава? Като дърпат помощи от държавата да ги накарат да си плащат здравното поне. Къде го има това в другите държави – привилигирована група хора дето не работят, пък получават пари повече от работещите и си живеят царски без да заплащат нищо!!!!!!!!!!!!!

здравноосигурен
здравноосигурен
15.04.2015 17:21 17:21

Защо аз като отида на лекар или в болница сестрите се държат грубо, лекаря гледа отвисоко и предимно в ръцете. И чак като се бръкна получавам що годе адекватно лечение. Пък „ромите“ ги обслужват като ВИП персони. Нали уж законът е еднакъв за всички? Това България ли е или Мангалия?

gost
gost
15.04.2015 17:30 17:30

Някой може ли да обясни как болницата лекува неосигурени, аз като съм неосигурен ми се отказва лечение????

запознат
запознат
15.04.2015 17:32 17:32

И лекарите са хора. И тях ги е страх да не ги набият. Вие защо не се скарате с някой циганин, ами от форума ги плюете. Щото и вас ви е страх. То и мен ме е страх. Я някой да опита да обясни на циганина, че трябва да работи, да си плаща ток, вода, данъци или първо да си узакони къщата, че трябва да бъде осигурен и да спазва законите като останалите. Ще ви изсмеят в лицето и ще ви заплашат. Пак добре, ако разминете само с клетви и обиди, а не с пердах и тежки заплахи за саморазправа.

gost
gost
15.04.2015 20:39 20:39

Пак не ми стана ясно. Как се урежда чисто документално лечението на неусигурени??? Болницата им отпуска кредит или какво??? И как така лекарите сами преценят кой неосигурен ще лекуват и кой ще връщат? Защо в Кауфлант не дават храна на тия които ги кълнат??? Наистина, някой ако е запознат, моля да напише.

съвети
съвети
15.04.2015 21:27 21:27

Абе гост – ти от луната ли падаш? Това тук не е България а Мангалия. Предполагам че си етнически българин. Демек малцинство. Ами няма да те лекуват. Особено ако не си здравно осигурен. Иначе следните действия помагат, за да те прегледат в бърза помощ и дори да те хоспитализират:
1. Заължително отиваш омърлян, не къпан две седмици и да миришеш повечко. Това повдига вниманието на лекарите!
2. Водиш цялата рода с теб, въоръжени със сопи, брадви и каквото там имате.
3. За по-добър ефект жените сипят клетва след клетва към всичко що се сетят! И дори упяват на умляло!
4. Не на последно място се цитират правата на човека, намеква се за международен съд и отстъпчиво се обаждаж само на 112 да пратят полицаи да ти защитят правата. Тези последните ще се отоват разбира се само ако си РОМ.

Е ако тези точки не сработят ходи си плати здравното и се реди на опашка. Айде със зраве!

Ужас
Ужас
15.04.2015 21:41 21:41

На мангалите още не им е хрумнало , че и в магазините могат да им минат номерата. Много скоро ще се усетят че чрез терор и в магазина ще им дават без пари! Нека някоя тумба да виси пред магазин, да мирише, плаши клиентите и да хулиганства пък дали собственика няма да клекне и да вземе да ги храни безплатно!

Back to top button