Хасково

Над 18 000 дрехи и обувки менте задържаха на „Капитан Андреево“

Ментета18 191 артикула, носещи знаци на 35 известни търговски марки, задържаха при съвместна проверка на МП „Капитан Андреево“ митнически служители от мобилни групи към ЦМУ и служители на МВР, съобщават от Агенция „Митници“.

Стоката е превозвана в камион с полска регистрация, пътуващ от Турция през България до Словакия. Камионът е отклонен от служители на ГДБОП и Икономическа полиция за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват, че в 118 от общо 585 колета с групажна стока има дрехи, произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост.

В колетите са открити общо 18 191 мъжки, дамски и детски облекла. Най-голям е борят на детските рокли, панталони, клинове и тениски – общо 9416 артикула, всички с логото на „Disney“. Открити са още 4730 тениски, по-голяма част с логото на „Armani“, „Versace“, „Hugo Boss“ и „Tommy Hilfiger“. Задържани са и 1107 чифта спортни обувки, сред които 758 дамски еспадрили на „Louis Vuitton“ и „Coco Chanel“. Задържани са още 656 дънки, 516 ризи, 444 спортни комплекта, 167 якета, 550 мъжки боксери, 360 анцузи, 33 хавлиени кърпи и 212 чанти, всички с брандове на световноизвестни търговски марки.

От началото на седмицата митнически служители от мобилна група към ЦМУ на МП „Капитан Андреево“ са задържали още общо 7698 фалшиви текстилни изделия и спортни обувки при проверка на три товарни камиони и един автобус.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button