Хасково

ПМГ и общината искат от държавата и собствеността на спортната площадка

ПМГОбщина Хасково да започне процедура по безвъзмездно придобиване от държавата на терена и спортната площадка към ПМГ „Боян Петканчин“ прие днес общинският съвет.

Haskovo.info припомня, че с решение на Министерски съвет от 30 септември 2011 г. сградата на ПМГ бе прехвърлена на община Хасково за нуждите на гимназията. Теренът и спортната площадка обаче все още са държавна собственост.

Във връзка с това на 22 април е постъпила докладна от директора на ПМГ Тодорка Милева до кмета Георги Иванов, в която са описани проблемите при участие в проекти за поддържането на тревните площи и настилките на външните спортни площадки, поради смесения характер на собствеността. В случай, че и теренът е общинска собственост, училището би се възползвало от възможността за допълнително финансиране по европейски проекти за обновяване и облагородяване на външната среда.

С днешното решение се възлага на кмета да представи искане за безвъзмездно придобиване чрез областния управител до министъра на регионалното развитие за решение от Министерски съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button