Регион

Отличиха димитровградски деца в национален конкурс

ИлюстрацияТретокласниците Георги Делчев, Иван Тодоров и Момчил Митев от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград са отличени в раздел поезия на националния конкурс „Възкресение Христово – 2015“, организиран от Българската православна църква.

Във възрастовата група на по-големите ученици е поощрен и седмокласникът Иван Делчев от същото училище. Литературните творби са класирани от жури с председател доц. д-р Татяна Борисова от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Церемонията по награждаването ще се състои в неделя в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Отличията ще връчи Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, председател  на Културно-просветния отдел на Светия Синод.

Конкурсът цели да мотивира деца и ученици от всички епархии на Българската православна църква (от страната и чужбина) да творят и да създават свои произведения в областта на художественото изкуство, литературата и фотографията. Тази година пристигналите творби са над 2800.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button