Регион

Даниел от ПМГ за трети път златен по география

УспехиДаниел Господинова от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ за трети път спечели златен медал от олимпиадата по география и икономика.

Хасковска област бе представена от двама възпитаници на ПМГ –  Гергана Гочева във възрастова група 7 клас и единадесетокласника  Даниел с ръководител Живка Ненова.

С това свое постижение Даниел се открои като най-успешния състезател в историята на олимпиадата по география и кономика. През годините той е носител на 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Вече два пъти представя България на международно ниво – през 2013 г. в Санкт Петербург и през 2014 г. в Краков.

Като дебютантка в националния кръг Гергана също постигна много добро представяне. След 7-мо място в първи етап, тя остана на 13-та позиция при крайното класиране сред 31 участници в най-малката възрастова група.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button