Хасково

ПГДС с отличия от горския многобой, приема състезанието през 2016-а

УспехиОтборът на хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ спечели отборното второ място на Националното състезание по горски многобой във Велинград.

УспехиНадпреварата продължи цял ден в две части. В началото деветте тима се състезаваха в: залесяване на фиданки, спортна стрелба, хвърляне на въдица, разпознаване на препарати от вредители по горите, хербарии, семена от дървета, стъпки от дивеч. След това бе надпреварата по поваляне на дървета, кастрене на клони, разкрояване на трупи, както и състезание с бензиномоторен трион.

Петко Георгиев се окичи със златния медал в стрелбата с пневматична пушка. Останалите в тима с ръководител Николай Попов са: Иван Тенчев, Антон Николов и Денис Арифов.

От работна среща на Международния воден парламент във Франция и Белгия се завърнаха 11-класниците Цветелина Тенчева и Антоан Колев от гимназията. Двамата участват в срещата за втора година. Те са видели извора на река Шелда и нейното течение, като са се запознали с историята, опазването и биоразнообразието й. Цвети и Антоан са членове на българския младежки воден парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button