Хасково

Хасково с богата културна и спортна програма в навечерието на 24 май

ПразнициОбщина Хасково обяви богата културна и спортна програма в навечерието на 24 май.

Това стана на среща с представители на училищата в общината в зала „Хасково“.

На 16 май е инициативата „Европейска нощ на музеите“. Програмата на Регионалния исторически музей предвижда експозиции „Етнография“ и „Възраждане“ и изложбите „Хасково в древността“ и „Хасковските полкове във войната септември 1944 – май 1945 г.“, които ще са отворени за посещение от 10 до 1 часа. От 10 до 20 часа пък ще работи Музейният център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“ в с. Александрово. Отворено за посетители от 10 до 17 часа ще е Кирковото училище с експозицията „Хасковски будители“. От 17 до 18 часа в РИМ-Хасково ще бъде представена книгата „Ябълково“, том 1, с автори Дж. Роденберг, К. Лещаков и В. Петрова. Веднага след това ще е откриването на фотоизложбата „Църквата в Самуилова България. Корени и наследство“ – гостува Кирило-Методиевски научен център при БАН. Църковни песнопения ще изпълни Детски хор „Орфей“ при Младежкия център с ръководител Елена Шопова.

ПразнициПрограмата за отбелязване Деня на българския спорт – 17 май стартира ден по-рано от 9.30 часа с футболен празник с малчугани от детските градини на игрищата на Ямача. На 17 май от 9 часа в спортна зала „Дружба“ стартират баскетболни турнири – стрийтбол, стрелба от близко и далечно разстояние и др. От 9.30 часа тръгва веломаратон с участието на деца и възрастни от зала „Спартак“ до яз. „Сивата вода“, турнири по минифутбол на тенис кортовете, и такъв за деца на комплекс „Дунав“. От 10 часа в спортен комплекс „Юнак“ ще има демонстрации на гимнастически и акробатични съчетания от клуб „Юнак“. Половин час по-късно е детската зумба на пл. „Свобода“, а в 11 часа пред стадион „Хасково“ стартира турнир по лека атлетика за деца от 7 до 16 г.

Тази година пък домакин на концерта по случай 24 май ще е хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“. Концертът ще е на сцената на пл. „Свобода“ на 22 май от 18 часа, като сред гостите ще е и Валя Балканска.

На 24 май по обяд концерт на площада ще изнесат Духовият оркестър и народен оркестър. От 18 часа театър „Иван Димов“ отваря врати за актьорите от Младежкия център, които ще се представят с постановката „Полковникът – птица“.

Духовият оркестър ще свири всяка събота до края на септември на площада от 11 до 12 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button