Хасково

„Китна Тракия“ с двучасов юбилеен концерт утре в „Заря“

КонцертДвучасов юбилеен концерт за 55-годишнината на представителен ансамбъл „Китна Тракия“ – Хасково ще бъде изнесен утре – 14 май от 18.30 часа в читалище „Заря“.

Това обявиха на пресконференция организаторите от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“.

В концерта ще бъде представено всичко най-добро от репертоара на ансамбъла, печелил множество награди през годините, включително и международни.

Диригентът на хора Стефка Младенова припомни, че първият ръководител на „Китна Тракия“ е Здравко Иванов. Хореографът Трендафил Димитров пък е с основна заслуга за запазването на ансамбъла в трудните години през 90-те.

В хора има певици-дълголетници, сред които са Грозка Колева със стаж от 43 г., Елена Цветанова – 43 г., Митра Калинова – 35 г.

Хореографът Иван Иванов заяви, че възпитава танцьорите в голяма любов към фолклора. Той сподели, че се възстановяват стари, но хубави танци от апогея на ансамбъла.

На концерта са поканени всички хасковлии при свободен вход.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button