Хасково

Златните бадминтонистки на Езиковата с нова титла, исторически финал за шаха

МедалистиЗлатните момичета от отбора по бадминтон на хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ за втора поредна година спечелиха титлата на Държавните ученически игри при 8 – 10 клас.

МедалистиФиналите се проведоха в Разград и в тях се включиха общо 20 отбора. Нашите записаха рекордно представяне, като от 63 гейма имат само един загубен, съобщи за Haskovo.info техният ръководител Станислав Янков. Той допълни, че със завоюването на златните медали момичетата печелят право за участие на Световните ученически игри, които са догодина в Малта.

Златните бадминтонистки с капитан Венцислава Сакаджийска са: Калина Спасова, Десислава Вълкова, Кристина Желева и Богдана Дукова.

Исторически финал на Държавните ученически игри пък записа тимът на ГПЧЕ по шах. Гимназията за пръв път класира отбор на финалите.

Сега последното изпитание пред Преслав и Ростислав Петкови, Михаела Димитрова и Теодор Димитров бе в Благоевград, където участваха общо 40 шахматисти в 10 отбора. Нашите се класираха на престижното четвърто място, като само една победа ги раздели от бронза. В индивидуалната надпревара Ростислав спечели среброто на втора дъска, а Преслав се окичи с бронза на първа дъска.

Днес талантливите гимназисти бяха поздравени от директора на гимназията Пенка Делиева, а те й подариха двете спечелени купи, които ще красят богатата витрина на славата.

 Медалисти Медалисти 
 Медалисти  Медалисти

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
fen
fen
19.05.2015 16:33 16:33

Браво на децата на езиковата!!!
И умни, и красиви, и спортни натури.
Да сте живи, здрави и да продължавате да спортувате.
Спортния дух и самодисциплина са нужни на всеки бързо развиващ се млад човек.

Back to top button