Хасково

35-годишният Тихомир остава в ареста за убийството в Димитровград

Мярка35-годишният Тихомир Делчев бе оставен в ареста от Хасковския окръжен съд по обвинение за убийството на 55-годишния Иван Панев.

Както Haskovo.info писа в петък вечерта двамата съседи седнали да пият в дома на Тихомир на ул. „Емилиян Станев“ в Димитровград. В разговора жертвата обидил починалите родители на приятеля си по чашка, което го вбесило. Той посегнал и с кухненски нож му нанесъл 5 прободно-порезни рани в областта на корема и гърдите.

МяркаПолицаите са иззели два ножа и дървена бухалка, с която е бил налаган Иван. Разпитани са и свидетели, а Делчев е направил пълни самопризнания.

Адвокатът на Тихомир поиска по-леката мярка „домашен арест“, защото Делчев страдал от вродено заболяване и е с инвалидна пенсия, има постоянен адрес и не би извършил друго престъпление.

Прокуратурата обаче припомни, че през годините Делчев е осъждан пет пъти за кражби, наркотици, вещно укривателство и обсебване. Ако сега бъде признат за виновен го грози присъда от 10 до 20 г. затвор.

Обвиняемият заяви пред съда, че съжалява за стореното и поиска по-лека мярка.

В крайна сметка ХОС остави в ареста Тихомир Делчев, а решението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в 3-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button