Хасково

Волво блъсна мотопед в Хасково и избяга

ИлюстрацияДвама са с охлузвания по тялото след катастрофа в Хасково, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал вчера в 11,28 часа на бул. „България“ в Хасково между лек автомобил Волво и мотопед Симсон, управляван от 63-годишен хасковлия с 66-годишна пътничка.

Водачът на колата, поради несъобразяване на разстоянието е блъснал при навлизане в кръстовище движещият се пред него мотопед, след което е напуснал местопроизшествието. Мотопедистите са с охлузни рани по тялото, прегледани и освободени за домашно лечение. След проведени издирвателни действия е установена колата и 24-годишният й водач от село Гарваново. В хода на проверката полицаите са констатирали, че колата е с монтирани регистрационни табели – собствено производство. Образувано е досъдебно производство.

Без опасност за живота са баба и внучка след произшествие. Вчера в 13,40 часа на третокласен път между селата Сусам и Светлина е станала катастрофа с лек автомобил Сеат, шофиран от 26-годишна софиянка. Поради движение с несъобразена скорост жената е загубила контрол и е напуснала платното по посока на движението и се е ударила в крайпътно дърво. От удара е пострадала возещата се в колата 49-годишна жена от град Неделино, която е с разкъсна ушна мида на дясното ухо. В автомобила е била и 6-месечната дъщеря на водачката, настанена в болницата за наблюдение без видими травми.

От вчера до края на седмицата стартира полицейска операция по линия на TISPOL. Целта й е установяване на водачи, които шофират след употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества. Според статистиката това е една от причините за тежки инциденти по пътищата с най-голям брой жертви. В хода на акцията ще се проверява и задължителна гражданска застраховка „Гражданска отговорност“.

През вчерашния ден на територията на Свиленград и Димитровград са проверени 76 автомобила и са констатирани 10 нарушения, които пътните полицаи са санкционирали с 1 акт и 9 фиша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button