Хасково

Камерен концерт в четвъртък в Хасковския театър

КонцертКонцерт от афиша на Международния фестивал на камерната музика в Пловдив ще има утре вечер в Хасково.

КонцертВ залата на Драматичния театър „Иван Димов“ от 18 ч. ще се представят Даниела Щерева – цигулка, и Ирен Капеловска – пиано.

Цигуларката Даниела Щерева живее и работи в САЩ, има успешна международна концертна дейност. Хасковлийката Ирен Капеловска – пиано е дългогодишен педагог в Националното училище по музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив. Завършила е магистратура по музикална педагогика в Пловдивската музикална академия, специализирала е клавирен съпровод в Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София. Била е солист на Пловдивската филхармония и Симфоничния оркестър на Хасково. Концертира активно като камерен изпълнител и партниращ пианист в България, Австрия и Полша. Партнирала е на прочутия цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази.  Хасковлии си спомнят и представянето на  писателския и дебют – книгата „Паметта на сърцето“.

През 2013 г. Капеловска получава почетното отличие „Неофит Рилски“ на МОН за високопрофесионална дейност. През 2014 г. Съюзът на българските музикални и танцови дейци й присъжда наградата „Златна лира“ за високи художествени постижения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
koncert
koncert
10.06.2015 15:29 15:29

Концертът е утре вечер – 11 юни.

Back to top button