Хасково

Хасково посреща 650 танцьори от 7 държави за тридневния „Вълшебен свят“

Милена Налбантова650 танцьори от 7 държави ще участват в Деветото издание на международния фестивал „Вълшебен свят“ от петък до неделя в хасковското читалище „Заря“, съобщи директорът на феста Милена Налбантова, хореограф на балет „Рона“.

Хореографиите, на които ще се наслади публиката, са рекордните 626, а доста от формациите гостуват в Хасково за пръв път. Тази година има голям интерес към стиловете: хип-хоп, модерн, етно, танцово и латино шоу.

Главен съдия на фестивала е Галина Маджарова, а в журито са още доц. д-р Желка Табакова, Петя Милушева и гостите от чужбина – Лил Фил, Давид Русо, Димитриос Тсакирис и Ана Сискар.

Фестът се открива утре, като по традиция това ще стане с парад на мажоретните състави от спортна зала „Дружба“ до читалище „Заря“.

За петък вечер са предвидени два мастър класа – на испанката Ана Сискар по белиденс и на Давид Русо по модерн. Лил Фил ще покаже тънкостите в хип-хопа в съботната вечер.

Наградният фонд, в може би най-големия танцов фестивал в България, е над 7000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданка
гражданка
11.06.2015 15:37 15:37

успех и забавления за участниците.прекрасни мигове за малкото хасковлии останали в града ни.

ха сега де
ха сега де
12.06.2015 7:58 7:58

Защо не пишете от колко часа ?

Back to top button