Хасково

Абитуриентите плащат сами здравните си вноски, напомнят от НАП

ИлюстрацияАбитуриентите е необходимо да подадат еднократно декларация Образец 7 за това, че ще се осигуряват здравно сами след завършване на 12-ти клас, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Това се налага, защото в общия случай учениците завършват средното си образование през месец юни, а започват следването си във ВУЗ през септември или октомври. За периода от приключване на средното им образование до записването им като студенти редовно обучение, те не са осигурени здравно за сметка на бюджета, тъй като не попадат в нито една от двете категории – „ученици“ или „студенти“, обясняват от НАП. За времето от тези няколко месеца младежите, освен че следва внесат здравноосигурителните си вноски, е необходимо предварително да подадат и декларация Образец 7.

Декларацията се подава до 25-то число на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението за осигуряване.

Така, ако абитуриентите започнат от 1 юли да внасят за своя сметка здравните си вноски, то до 25 август трябва да подадат формуляра в офис на НАП по постоянен адрес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button