Хасково

Точилар на кънки предаде опита си в Хасково

Албена Денкова и Максим Стависки

Албена Денкова и Максим Стависки

Майсторът, който точи кънките на Албена Денкова, Максим Стависки, хокеистите на България и играчите на кърлинг Мирон Димитров предаде опита си на точилар в Хасково. Наетият на пързалката работник разполага с професионална машина, но се нуждаеше от инструкции за обработване на кънките, за което съдейства Държавната агенция за младежта и спорта.

Еднодневният курс, проведен през тези седмица няма да остане единственият, каза Мирон Димитров, който е очарован от съоръжението на площадка “Спартак”. Той изтъкна, че освен таланта, за един спортист е важна и екипировката.

По отношение на кънките е важно да са добре наточени от майстор, който е съобразил килограмите, ръста и конкретния спорт, в който ще се употребяват, затова купуването на кънки втора употреба или влизането на пързалката се ненаточени – е опасно, изтъкна още специалистът от Зимния дворец в столицата.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button