Регион

30 отбелязаха Международния ден на йогата в Свиленград

Йога30 мъже и жени отбелязаха тази сутрин Международния ден на йогата с 3-часова практика на градския стадион, съобщи за Haskovo.info състезателката в клуб по йога „Изида – Свиленград“ Петя Златкова.

Заниманията започнаха с алтернативно дишане и лекция за ползите от него. Последва йога практика за начинаещи и напреднали и лекция за ползите от йога. Лекциите и практиката бяха водени от Ива Недева и Иванка Миткова.

Международният ден на йогата се отбелязва от 2015 г. по инициатива на министър-председателя на Индия Нарендра Моди, одобрен с резолюция на общото събрание на ООН от 11 декември 2014 г. Денят има за цел да акцентира върху ролята на йогата за постигане на здравословен начин на живот на хората.

На 27 и 28 юни Свиленград ще е домакин на Държавното първенство по йога, което е посветено на 25-годишнината от създаването на федерацията. Състезанието ще бъде в новата спортна зала.

 

Йога  Йога 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.06.2015 19:51 19:51

Евала на пичетата и митничарските снахи!

Back to top button