Хасково

Кандидатстват и за НСА от Хасково, Икономическите университети – най-скъпи

ЗаписванеНад 150 кандидат-студенти подадоха днес до обяд документите си в Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в хасковското читалище „Заря“.

И тази година най-голям е интересът към Пловдивския университет, Софийския, УНСС, Техническия в София и Тракийския в Стара Загора.

ЗаписванеЗа първа година от Хасково може да се кандидатства в НСА, което излиза около 65 лв. Най-скъпи са икономическите университети – 100 лв., а най-евтин е Аграрният в Пловдив – 45 лв.

Не се приемат документи за УАСГ, Медицинските в Пловдив и София, университетите по изкуствата и Нов български.

Сред първите, които подадоха документи бе димитровградчанката Лидия Лозева, която вече успешно е издържала изпитите си в Тракийския и сега кандидатства в специалностите екология, агрономство и аграрна икономика.

Ирена Тодева се дипломира от ГПЧЕ „Асен Златаров“, издържала е много добре изпитите си и кандидатства право и публична администрация в УНСС-София и Пловдивския университет.

Глория Александрова от Любимец пък се дипломира от СОУ „Желязко Терпешев“ и сега кандидатства стопанско управление в Техническия в София и икономика на хранителната индустрия в Хранително-вкусовия в Пловдив.

От Центъра в „Заря“ предупредиха, че записванията в много от ВУЗ-овете приключват и призоваха кандидат-студентите да побързат.

Записване  Записване 
 Записване  Записване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button