Хасково

Хасково получава 27 млн. лв., решават кои обекти да се финансират

Пресконференция27 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ ще получи община Хасково за финансиране на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“.
 
Днес кметът Георги Иванов подписа споразумението за финансиране.
 
На пресконференция в общината стана ясно, че ще се финансират вече изработените интегрирани планове. От общината трябва да изберат кои проекти да се финансират, които след това ще бъдат окончателно одобрени от МРРБ.
 
Има няколко изисквания, с които от кметството ще се съобразят при избора си. Проектите за енергийна ефективност могат да са до 40% от цялата сума. Тези за градска среда трябва да са до 30%, а за образователна и социална инфраструктура – минимум 5%.
 
Haskovo.info припомня, че общината имат готови проекти за санирането и модернизацията на детски градини и училища и подход към монумента на Св. Богородица. Отделно и такива за облагородяване на междублоковите пространства, както и за възобновяване и реконструкция на детски площадки.
 
Георги Иванов заяви, че всички проекти са от обществен интерес.
 
За останалите проекти Хасково ще търси финансиране по същата оперативна програма но по друга ос.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бат Салито
Бат Салито
22.06.2015 19:31 19:31

Лапа,лапа,лапаа,ади кмете,давай бързо чи няма времи…

Ник
Ник
22.06.2015 20:24 20:24

Набързо ще ги разпредели в семейството. Това го може най-добре. Какво лошо има? Нали разполага с информация, както се изрази по БТВ.

гост
гост
22.06.2015 20:45 20:45

Как кои? Обектите на кмета много ясно ! За яхта пари събирал човека, друго всичко си имал.

фицата
фицата
22.06.2015 21:43 21:43

Е ще почне да заделя и за частно самолетче Току виж синчето станиславчо стане и летец Ха познайте на коя портия съм областен лидер

Анонимен
Анонимен
23.06.2015 8:35 8:35

Само външна намеса може да разбие кметските мрежи. Нямаме много ясна картина какво става по места. Когато наближат избори, винаги има съдебни преследвания срещу кметове. Този път обаче ми се струва, че е много по-широка и дълбока вълната. Това каза пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по повод зачестилите разследвания на градоначалници за злоупотре*и.
„Тази бедност създава един особен тип икономики в малките населени места, в които семействата на кметовете или приятелите им са най-големите работодатели. В големите градове кметовете почти не повтарят мандатите, докато в малките населени места управниците карат по 4-5 мандата, и то кандидатирайки се от различни партии”, каза Безлов.

Той добави, че проблемът е в това, че по места се създават т.нар. кметски мрежи – кметът в комбина с Общинския съвет извършва злоупотре*и. „

„Хората са успели да си консолидират властта и нямат конк*ренти. Много е трудно този модел да бъде разбит. Понякога ми се струва, че единственият подход у нас е някаква външна намеса да спаси мястото”, завърши той./БЛИЦ

димитров
димитров
23.06.2015 10:50 10:50

Абе я да вземем да сменим пак плочките на центъра

Анонимен
Анонимен
23.06.2015 21:40 21:40

sq 6i sa naqde kato za posledno

Back to top button