Регион

Препариран лъв задържаха на „Капитан Андреево“

ЛъвПо време на митническа проверка на „Капитан Андреево“ е задържан турски гражданин, пътуващ от Виена за Ирак, който се опитал да превози препариран африкански лъв, съобщават от РИОСВ-Хасково.

ЛъвЗа случая е уведомена екоинспекцията и намясто е извършена проверка. Установено е, че лицето е представило фактура за покупка, но без необходимите документи по CITES (Конвенцията по международната търговия със застрашени видове). Деянието е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие.

Предстои РИОСВ да състави на акт за административно нарушение, а Законът за биологичното разнообразие предвижда глоба от 2000 до 10 000 лв. за физическите лица, а за юридическите лица и едноличните търговци имуществена санкция от 5000 до 30 000 лв.

Съгласно изискванията ЗБР препарираното животно е оставено на митническо съхранение до влизането в сила на наказателно постановление, след което ще бъде отнето в полза на държавата и предоставено на природо-научен музей.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button