Хасково

Родители: Децата в слетите градински групи няма къде да спят

ИлюстрацияЗа притесненията си от сформирането на сборни групи в детските градини заради излизането на учителки в отпуск, алармираха Haskovo.info родители на малчугани в хасковската ОДЗ 17 „Иглика“.

По техните думи сливанията ще са от идния понеделник. „Учителите ни уведомиха, че втора група и втора А група ще бъдат слети. Проблемът обаче е, че се събират около 50 деца“, се казва в сигнала им.

На техния въпрос дали е възможно 50 деца да бъдат в едно помещение от градината им било отговорено, че нямало друг начин и че учителите трябвало да излизат в отпуск.

Родителите са разтревожени и къде ще спят на обяд толкова деца. От градината им обяснили, че половината от децата ще ходят по другите групи и след сън пак ще ги връщат.

„За нас родителите това е недопустимо – 50 деца с един учител и един помощник-възпитател. Това значи, че трябва да спрем децата си от градина, но това няма как да стане, защото родителите работят и си взимат годишния отпуск през август, когато детските градини не работят. Ние знаем, че е нормално да има през летния сезон сборни групи, но при положение, че има посещаемост на деца, мислим че е нередно в този случай“, се казва още в сигнала, който е анонимен, защото родителите се притесняват, че може да има последици за децата им.

От ръководството на градината заявиха, че вчера е имало родителска среща, на която били обсъдени редица въпроси. През следващата седмица общо две групи в ОДЗ 17 нямало да работят. Броят на децата обаче бил намалял и те нямало да бъдат повече от 25 в група. От „Иглика“ казаха, че притесненията на родителите са неоснователни.

От общината заявиха, че още утре ще направят проверка на случая и категорично отхвърлиха възможността 50 деца да бъдат в една група с един учител. От кметството допълниха, че градините в Хасково ще работят по лятната схема от 1 август. При нея ОДЗ 17 и ОДЗ 19 ще приемат децата от останалите забавачки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button