Хасково

„Златна Тракия“ на престижен 10-дневен фест в Полша

ФестХасковският фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ с ръководител Златка Тимонова получи покана за участие на престижния международен фестивал в Белско-Бяла, Полша.

ФестНашите заминават в четвъртък и ще се представят в Полша в рамките на 10 дни. Хасковската група е от 35 танцьори, музиканти и талантливата певица Яница Новкова.

„Златна Тракия“ ще посети и изнесе концерти в 5 града, сред които е Освиенцим, където е предвидено и посещение на бившия концентрационен лагер.

Днес в ДНА бе една от последните репетиции преди заминаването. Танцьорите на Тимонова са подготвили богати 45-минутни концертни програми.

За последно ансамбълът е участвал на фестивала преди 10 г. За одобрение се чака изключително дълго и има големи изисквания. „Златна Тракия“ ще са единствените българи на международния фест, в който ще се представят ансамбли от 15 държави от няколко континента.

Фест   Фест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button