Регион

Ивайловград с 4.1 млн. лева от Европа

ИлюстрацияОт 4 125 299 лв. осигурено директно финансиране по оперативна програма „Региони в растеж“ ще може да се възползва община Ивайловград, съобщават от пресслужбата на кметството.

За всяка една година в новия програмен период за Ивайловград вече ще има точно осигурени и гарантирани пари. Сумата за 2016 г. не е никак малка, като се има в предвид, че почти толкова е бюджета на цялата община, доволни са от ръководството на общината.

„Сега само от нас зависи дали ще съумеем да разпишем добри и качествени проекти и да използваме осигуреното директно финансиране за доброто на нашия град или ще пропилеем тази възможност. Много други общини биха искали да са на наше място.

Това е пореден успех за Ивайловград. Никога до сега Ивайловград не е имал директно финансиране от ЕС, а е трябвало да се състезава с други общини в жестока конкуренция за всеки един проект. И най-вече съм щастлива от факта, че по този проект са допустими за кандидатстване имоти, които не влязоха в Националната схема за енергийна ефективност. Това са всички останали блоковете с под 35 самостоятелни обекти, всички еднофамилни и многофамилни жилищни сгради“, казва кметът Диана Овчарова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button