Регион

Хиляди кутии контрабандни цигари в автобус откриха на границата

ЦигариБългарски автобус с таван, пълен с контрабандни цигари, задържаха митническите служители на МП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Автобусът, управляван от български гражданин, е пътувал от Турция за България. При пристигане на пункта, по метода „анализ на риска“, митническите служители насочват превозното средство за рентгенова проверка, при която се установяват необичайни плътности в тавана.

При последвала щателна митническа проверка, след демонтиране на лайсните, зад горния стелаж за личен багаж в пътническия салон, във фабричните кухини по цялата дължина на тавана на автобуса, са открити контрабандни цигари.
От укритието служителите са извадили общо 7907 кутии – 158 140 цигари без акцизен бандерол, всички от марката „ММ“. Стойността на откритите контрабандни цигари е 35 581 лв., а предотвратените загуби от акциз са в размер на 24 155 лв.
Цигарите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница „Свиленград“.

При други два случая в товарни автомобили с българска регистрация митническите служители са открили 1660 кутии – 33 200 къса контрабандни цигари, укрити по шасито на ремаркето, в сандък за инструменти и в естествени кухини на шофьорската кабина.

Само за първите пет дни на месец август митническите служители на „Капитан Андреево“ са задържали 20 286 кутии – 405 720 контрабандни цигари.

Отделно 3960 цигари без бандерол иззеха служители на ОДМВР-Хасково. Специализираната операция с цел установяване на акцизни стоки е проведена на ГКПП „Капитан Андреево“ съвместно с митнически служители. В турски лек автомобил „Ауди“ с водач 49-годишен мъж са намерени 1000 къса от общото количество. В багаж на 25-годишен румънски пътник, пътуващ в автобус, са открити 2400 къса, а останалото количество от 18 кутии са конфискувани от бус „Рено“, управляван от 58-годишен турски гражданин. Безакцизните папироси са иззети с разписки от митническите служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.08.2015 14:23 14:23

Име дали има тая фирма

sevde
sevde
06.08.2015 17:53 17:53

тези цигярн всичкнте пристигват принас на петикилометър във зяведение Простор

Back to top button