Хасково

Нападателят на полицая остава в ареста и след жалба до съда

Арест34-годишният Симон Симонов, който на 30 юли ритна хасковския полицай Венцислав Георгиев, подаде жалба за изменение на мярката му „задържане под стража“ в по-лека.

Haskovo.info припомня, че Симонов бе задържан след нападението на полицая и гонитба в центъра на Хасково. Георгиев бе настанен с подут крак в хасковската ортопедия. Симонов бе отведен в полицията за да му бъде съставен акт. При обжалването на ареста си пред Хасковския окръжен съд на 4 август Симонов обясни, че побягнал с книжката си, защото работи като шофьор на камион и тя му трябвала. Обвиняемият отрича да е ритал полицая, като твърди, че той може да се е ударил сам при гонитбата.

На Симонов е повдигнато обвинение в причиняването на средна телесна повреда на полицай, за което се предвижда затвор от 3 до 10 г. Той има и второ обвинение за възпрепятстване работата на органите на реда с използването на сила и заплахи, по което наказанието е от 1 до 6 г. затвор. Хасковският окръжен съд остави Симонов в ареста.

Обвиняемият обаче подава жалба срещу най-тежката мярка за задържани и искане за изменението й в по-лека. В събота Хасковският районен съд не уважи жалбата, защото в мотивите й не са посочени нови факти. Така Симон Симонов остава в ареста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пожарникар
пожарникар
09.08.2015 18:19 18:19

Интересна съдебна система – този сритал полицай и не го освобождават а този който убие някого освобождават –-извод -играят париците

Back to top button