Регион

Димитровградски балетист в академията на Диляна Никифорова

Балет, архивДимитровградският балетист от денс център „Галаксико“ Златомир Колев се присъедини днес към балетната академия на примата Диляна Никифорова в балканското с. Марян, което е на 8 км. от Елена.

Това е петото издание на академията, като тази година Злати е единственият представител от Хасковска област. По-късно в Марян се очаква и хореографът на „Галаксико“ Тихомир Митев.

Никифорова съобщи за Haskovo.info, че сега в академията участват общо 42 танцьори от Бургас, Варна, София, Велико Търново, Горна Оряховица, Димитровград, Елена, Шумен, Пловдив, Русе и Италия. Техни преподаватели са още Дарина Бедева, Капка Роглева и Радул Роглев.

Заниманията в академията продължават до 22 август, като по традиция ще завърши с три концерта – по един в Марян, Елена и Велико Търново. В концертите ще участват и професионални балетни артисти от Софийската опера и балет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button