Регион

Спипаха две пловдивчанки с контрабандни цигари под полите

ЦигариДве млади пловдивчанки са били хванати на „Капитан Андреево“ с контрабандни цигари под полите, съобщават от Агенция „Митници“.

ЦигариМикробус „Мерцедес Спринтер 312“ с пловдивска регистрация е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката всичките девет пътници слезли от микробуса. Две от пътничките обаче, млади дами с модерни обемни поли, се движели твърде неестествено. Оказало се, че под полите си дамите крият черни чанти, пълни с цигари „ММ“, всички без акцизен бандерол. Преброяването на кутиите показало, че едната дама е крила под полата си 190, а другата 210 кутии цигари. На нарушителките са съставени актове по Закона за митниците.

24 000 контрабандни цигари в автобус откриха и задържаха митническите служители на МП „Капитан Андреево“. Автобусът с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, пристига на пункта късно през нощта. Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която се установява, че в казанчето на тоалетната на автобуса са укрити 600 кутии цигари без акцизен бандерол.

Други 600 кутии цигари са открити в страничните капаци на същия автобус. Всички цигари са от марката „Akhtamar“ и са без акцизен бандерол. Установено е, че нарушителите са шофьорът и стюардът на автобуса. Срещу тях са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button