Хасково

629 кучета са регистрирани в Хасково, сред тях и 12 питбула

Питбул629 кучета са регистрирани от собствениците си в община Хасково, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на кметството.

Става въпрос за периода от 2005 г. досега. От тях 12 са от породата питбул.

Само през 2015 г. регистрираните кучата са 15, като сред тях и един питбул.

ПитбулДве от собственичките на питбули в Хасково споделиха пред Haskovo.info, че домашните им любимци не са толкова агресивни, каквато слава им се носи. Всичко зависело от начина им на възпитание.

Годишната такса за регистрация на кучето е в размер на 10 лв. и се извършва съгласно общинската Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на кучета в Хасково. Всеки стопанин на куче е длъжен в седемдневен срок от придобиването му или в четиримесечен срок – за новородено животно, да го регистрира. В общината на стопанина се предоставя обозначителен знак за кучето, след представянето на оформен от правоспособен ветеринарен лекар имунизационен паспорт за домашни любимци.

Безплатна регистрация на кучета се извършва за: пенсионери над 65-годишна възраст, слепи хора, служебните кучета, стопани, които са предоставили доброволно своите кучета за кастрация, кучета, използвани за опитни цели, такива на БЧК, ловни кучета, кучета от породата „Българско овчарско куче“, собственост на членове на Киноложко дружество – Хасково.

Приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета, е записано в общинската наредба.

Както Haskovo.info писа от хасковското Спешно отделение отчетоха увеличаване на случаите на хора ухапани предимно от улични кучета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button