Хасково

Хасковска изложба се роди след сън на Богородица

ИзложбаСъвместна изложба в хасковската художествена галерия „Атанас Шаренков“ откриха тази вечер Елена Костова и Румелия Гочева.

ИзложбаЕкспозицията включва живописни платна, графика и скулптура. Двете дами са от Казанлък и заявиха, че представят произведенията си в Хасково, защото градът и хората тук са невероятни.

Гочева сподели на откриването, че преди време на сън й се явила Света Богородица и това още повече я подтикнало да направи изложба в Хасково, известен като Града на Богородица. Авторките получиха от общината подаръци, сред които и плакети на Покровителката на града, както и цветя от ръководството на галерията. Гочева пък подари на Татяна Форева своята първа стихосбирка „Изповед“.

Румелия Гочева по професия е медицински фелдшер, а Елена Костова е завършила скулптура.

Изложбата ще остане в областния град и за Дните на Хасково, като част от произведенията ще бъдат показани и във „Форум“.

Изложба  Изложба 
 Изложба  Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button