Хасково

Община Смолян награди самодейци от Хасковско

ИлюстрацияТрите певчески групи на читалище „Изгрев 1921“ в с. Мезек с ръководители Цонка Щерева и Георги Илиев са отличени с грамоти за изпълнителско майсторство на  фолклорния конкурс на Рожен.

Община Смолян учреди допълнителни награди, за да отличи високото ниво на певци, свирачи, танцьори и разказвачи, дошли на прочутия Роженски събор. Вие огласихте планината с песни и хора, великото изкуство на народа ни показа своята сила -завладяваща и непреходна във времето, се казва в поздравлението на организаторите.

Отличени са и певчески формации и индивидуални изпълнители от читалищата „Просвета -1870“ в Свиленград, „Св. Климент Охридски 1969“ и „Зора 1982“ – Хасково. Грамоти получават също любители на фолклора от селата Славеево, Добрич, Голямо Асеново, Радиево, Крум, Горски извор, Доситеево.

Най-голямата награда – плакет и грамота за първо място – журито с председател проф. Милчо Василев присъди на фолклорната група на с. Браница с ръководител Недялка Господинова, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button