Регион

Свиленград спешно почиства и укрепва Марица за над 4 млн. лева

ИлюстрацияОбщина Свиленград започва спешно почистване на коритото и укрепване на бреговете на река Марица в града, става ясно от обявената днес обществена поръчка.

Проектът е разделен на два работни участъка: от жп. моста до стария мост с дължина 1027 м, който включва почистване на коритото на реката от растителност, почистване от наноси и изграждане на хидравличен праг и на подпорна стена, а вторият е от стария до новия мост с дължина 459 м – изграждане на подпорни стени.

Средствата за тези дейности са 3 786 556 лв. без ДДС и както Haskovo.info писа бяха поискани и отпуснати от Министерски съвет.

Заради факта, че работата трябва да бъде свършена през месеците август и септември, когато речното ниво е ниско от общината директно отправят покана за участие в процедурата на договаряне без обявление по реда на Закона за обществените поръчки. Избрана е хасковската „Еко традекс груп“ и пловдивската „Пътинженеринг“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button