Регион

26 домакинства в Свиленград с нова канализация

КанализацияКанализационна система бе изградена на три от най-новите улици на Свиленград – „Веферлинген“, „5 октомври“ и „Доц. д-р Виделов“ в разрастващия се квартал „Канакли“, съобщават от пресслужбата на общината.

От новоположените 490 м канали ще се ползват 26 семейства, които имат имоти на тези улици. Поставени са 10 броя ревизионни шахти. Предстои изграждането на канализационни отклонения към домовете.

Системата изцяло бе изпълнена от Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ под техническото ръководство на неговия управител Иван Атанасов. Капацитетът и оборудването на предприятието със специализирана техника и работници дават възможност за извършването на подобна специфична строителна дейност. Новоизградената подземна инфраструктура е финансирана от собствения му бюджет със 70 000 лв.

Сега работниците на „Благоустрояване и озеленяване“ изграждат тротоари на рехабилитираните улици в кв. „Гебран“. Целогодишно предприятието е ангажирано с поддръжка на зелените площи и уличното озеленяване, поддръжка на шадраваните и поливните системи, на уличното и парково осветление, санитарна сеч, сметосъбиране и сметоизвозване, почистване на уличните платна и тротоари, текущи ремонти на общински сгради, снегопочистване, асфалтиране на улична и поддръжка на общинска пътна мрежа, пречистване на отпадни води.

За всички дейности тази година предприятието разполага с бюджет от 1,4 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button