Хасково

Изложба, песни и танци във втория празничен ден

ПразнициИзобразително, музикално и танцово изкуство белязаха втората празнична вечер от Дните на Хасково. В галерия „Форум“ беше открита експозиция от живопис на Вълчан Петров и скулптура на Димитър Рашков. Произведенията им бяха оценени високо, както от домакините, така и от гостите.

Българо-руска вечер беляза първото музикално събитие за вечерта. Концерт на групата за руски песни „Грамофон“ и хасковския балет „Тангра“ накара публиката в театъра да ръкопляска дълго. Сред гостите беше и делегация от побратимения с Хасково руски град Шатура.

Представлението на фолклорните състави „Южняци“ и „Южняче“, както и народната певица Петя Кенанска изпълни площад „Свобода“ с публика, а спортна площадка „Спартак“ беше домакин на клуб по спортни танци „Хасково“ и мажоретния състав със същото име. В края на вечерта концерт пред публиката изнесоха трио „Сопрано“ и дует „Ритон“.

 Празници  Празници
 Празници  Празници
 Празници  Празници
 Празници  Празници
 Празници  Празници

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button