Регион

Нарязаха хиляди ментета на свиленградската митница

Илюстрация5713 фалшификати на текстилни изделия, сред които 3256 спортни комплекта, 1186 суитчъри, 851 тениски и 420 чифта чорапи с логото на „Nike“ и „Adidas“ бяха нарязани с машина под контрола на Митница „Свиленград“, съобщават от Агенция „Митници“.

Ще бъдат унищожени и 1445 чифта спортни обувки, по-голяма част от които също имитации на „Nike“ и „Adidas“, както и 3300 етикета с логото на „Nike“.

Стоките са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни-членки на ЕС.

Имитациите са задържани от митническите инспектори на „Капитан Андреево“ при опити да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

Над 20 000 имитации на текстилни изделия, 7000 парфюма и 15 000 колана са били унищожени  от началото на 2015 г. под контрола на Митница „Свиленград“. Само за първата половина на годината служителите на свиленградската митница са задържали над 115 000 артикула – парфюми, облекла, чанти и портмонета, за които се предполага, че нарушават права върху интелектуалната собственост.

Най-често задържаните фалшифицирани стоки за 2014 г. също са облекла, обувки, парфюми и тоалетни води. Близо 90 000 са задържаните текстилни изделия, а малко над 10 000 са парфюмите. Фалшифицираните стоки произхождат основно от Турция и Китай. Най-често задържаните дрехи и облекла са ментета на „Nike“, „Adidas“, „Armani“, „Nokia“, „Tommy Hilfiger“, FC „Barcelona“, „Zara“, „Chanel“ и други.

Стоките подлежат на унищожаване, защото са произведени при неясни условия и от материали и могат да бъдат опасни за човешкото здраве.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
остап бендерв
остап бендерв
11.09.2015 16:22 16:22

Защо е тая простотияот едн страна медиите реват за подпомагане на хор в нужда събират се дрехи за нуждаещи се а в същото времче тия ахмаци ги унищожаватЕгати и говедата

НЕЛИ
НЕЛИ
11.09.2015 17:39 17:39

НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ ПОДОБНА ПРОСТОТИЯ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ТОЛКО БЕДНИ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА! ДА БЯХТЕ ОБЛЕКЛИ ХОРАТА ПО СЕЛАТА НИ-НЯКОЙ ОТ ГОСПОДАТА В МИТНИЦАТА ВЛИЗАЛ ЛИ Е В БЪЛГАРСКО СЕЛО, ЗА ДА ВИДИ КАК СА ОБЛЕЧЕНИ И ОБУТИ ТАМ ХОРАТА? ИЛИ ПЪК В СТАРЧЕСКИТЕ ДОМОВЕ?
СРАМ МЕ Е, ЧЕ ЖИВЕЯ В ТАКАВА ДЪРЖАВА, КЪДЕТО ВЛАСТИМАЩИТЕ НЕ ВИЖДАТ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НОСОВЕТЕ СИ, А СА С ОГРОМНИ ПРЕТЕНЦИИ !!!!!!!!!

Back to top button