Регион

Меричлерци дадоха пример, изчистиха си площада предпразнично

ЧистотаЖители на Меричлери дадоха пример на останалите села и градове като сами си изчистиха площада и прекопаха централните градинки.

В акцията се включиха близо 20 меричлерци и деца. Почистването започна от сутринта. След като събраха отпадъците и отстраниха плевелите започна и варосването по краищата на площада. Предварително от кметството окосиха тревните площи и осигуриха вар.

ЧистотаИнициативата се проведе преди утрешния празник на града, който е на Деня на Независимостта.

Идеята за почистването на Меричлери се роди в Групата за самопомощ и солидарност. Тя е сформирана в рамките на втората фаза на инициативата „Да разрешим проблемите си заедно“ на фондация „Х&Д Джендър перспективи“. Координатор е Андриана Иванова, която донесе чували и ръкавици и сама се включи в почистването.

Подобни групи за самопомощ и солидарност има и в още 8 населени места в община Димитровград – Брод, Горски извор, Добрич, Долно Белево, Злато поле, Каснаково, Крепост, Радиево.

Идеята на днешната проява бе да се даде пример на останалите в опазването и поддържането на чистотата. Подобни акции ще се организират и в бъдеще, като надеждите на хората са тогава боклуците да са по-малко.

Чистота  Чистота 
 Чистота  Чистота
 Чистота  Чистота

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button