Регион

В Димитровград ще облагородяват центъра, парк и емблематични сгради

ПроектиВ Димитровград предстои да бъде облагородена централната градска част в района на пешеходния бул. „България“, парк „Вапцаров“ и няколко възлови сгради.

ПроектиВизията за това как ще изглеждат те бе представена на пресконференция днес в кметството.

Вече са почти готови 7 инвестиционни проекта. Финансирането е около 550 000 лв. по техническа помощ, а проектът е „Изготвяне на работни инвестиционни проекти за следващия програмен период“.

ПроектиПредстои освежаването на фасадата на Културен дом „Химик“ и облагородяване на пространството пред него. Общинският театър не е ремонтиран от 60 г. и сега ще бъдат подменени седалките, ще се ремонтира сцената, тоалетните и др. Първият етаж на бившия Търговски дом ще остане търговска част, а на горните етажи ще се разположат ресторант, помещения за ателиета и различни клубове. Част от бившата АТЗ болница ще бъде ремонтирана и пригодена за Център за възрастни хора.

Шадраванът на площада на бул. „България“ ще бъде разширен, там ще има редица подобрения, градски часовник, чадъри, капково напояване. Къщата на изкуствата ще бъде в бившия МУЦ, където ще се разположат клубове и изложбена зала. В парк „Вапцаров“ ще се ремонтират шадраваните, зоокъта, амфитеатъра, където ще има 1200 места.

От общинската администрация работят и по осигуряването на средства за ремонт на спортна зала „Младост“ и стадион „Миньор“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Име
Име
24.09.2015 16:33 16:33

За това не трябват ли много пари? И аз имам много идеи за обновяване, ама откъде пари?
Идват избори…

Back to top button