Хасково

Прокуратурата разследва инцидента с падналото момче от покрив в Хасково

ПресконференцияПрокуратурата е сезирана и разследва инцидента, при който на 2 септември 17-годишно момче почина след падане от 4-етажна кооперация на хасковската ул. „Родосто“, съобщи на пресконференция началникът на Инспекция по труда Петър Андреев.

Разследването на инспекцията е показало, че момчето е помагало на баща си при ремонт по кооперацията и е било под стрехата. То най-вероятно се е изправило рязко и се е ударило в стрехата, след което е политнало надолу. Проверка в търговския регистър е показала, че бащата няма фирма и му е съставен акт като физическо лице. Ако прокуратурата постанови, ще бъде издадено и наказателно постановление. Андреев посочи, че инспекцията не издава разрешителни на непълнолетни за ремонтни работи на височина, а единствено за сервитьори и бармани.

През август от Инспекцията са извършили общо 114 проверки, констатирани са 343 нарушения, съставени са два акта, издадени са 340 предписания, а влезлите в сила наказателни постановления са 16 за общо 25 850 лв. На 50 земеделски производители в региона са издадени общо 3183 еднодневни трудови договора, а за страната бройката е 66 000.

Влезлите в сила наказателни постановления от началото на годината пък са 126 за 185 800 лв. Най-голямата глоба е за шивашка фирма в Димитровград – 20 000 лв., която е отказала достъп на проверяващите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
321
321
25.09.2015 10:28 10:28

тази пача в ИТ ли са я намърдали? нахално животно!!!

Back to top button