Хасково

20 охранители на път да останат на улицата, пуснаха жалба в Инспекцията

ОхранителиОколо 20 охранители на Бирената фабрика в Хасково са на път да останат на улицата.

Причината е в смяна на охранителната фирма, която отговаря за сигурността на фабриката.

Всички засегнати охранители са от досегашната „3S СОТ“. Хората обясниха, че са имали уговорка с работодателя си да подадат молби и да бъдат освободени по взаимно съгласие с идеята да бъдат назначени в новата охранителна фирма. Прехвърлянето трябвало да стане от днес, но хората все още нямали заповедите си за освобождаване за да могат да започнат в новата фирма. Последната пък изчаквала хората да си уредят нещата със стария работодател.

ОхранителиТърсихме управителя Желязко Марков, но той ни каза, че е в командировка и нашият въпрос остава висящ. Така ще останем на улицата, а имаме семейства, за които да се грижим, оплакаха се охранителите. Те днес подадоха колективна жалба в Инспекцията по труда.

От Инспекцията обясниха, че още утре ще направят проверка на въпросната охранителна фирма. Според Кодекса на труда ако работодателят не подпише тези заповеди в 7-дневен срок, това се считало за мълчалив отказ. В същото време хората се водили на работа и ако не са по местата си в продължение на 3 дни могат да бъдат уволнени дисциплинарно и глобени със заплати.

Желязко Марков заяви пред Haskovo.info, че е в командировка в Бургас и след като се върне ще направи всичко съобразно закона. Той обаче не пожела да уточни дали ще подпише заповедите или не. По неговите думи другата фирма ако иска може да наеме охранителите без да чака тяхното освобождаване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
joro1755
joro1755
01.10.2015 20:17 20:17

Има да чакате.Преди 2 месеца охранителите на обектите на ВиК от същата фирма бяхме освободени по същия начин.Още чакаме заповедите за освобождаване,независимо,че в НАП вече са ни прекратени трудовите договори.Преди един месец подадохме жалби в Инспекцията по труда.Служителката каза,че след 2 седмици ще имаме отговори,но и от там мълчат.

joro1755
joro1755
01.10.2015 20:23 20:23

Не сте от вчера в тази фирма.Много добре знаете номерата на Ж.Марков.Ще ви изплати последните заплати,но парите за неползвания отпуск ще си ги сложи в джоба.Давайте го на съд и там веднага печелите делата.

Анонимен
Анонимен
02.10.2015 9:43 9:43

Този Желязко Марков не беше ли от Димитровград,работеше в полицията като старшина,но го съдиха за убийство на задържан – уби от бой в стаята на полицията задържан за кражби.Ако е същият по законите не може да работи като охранител,пък камо ли управител на охранителна фирма.Май е същият.

Анонимен
Анонимен
27.02.2018 3:29 3:29
Отговор до  Анонимен

Той е

kkk
kkk
02.10.2015 13:56 13:56

Niama da ostavim ne6tata na valnata.imame skrit koz.

Back to top button