Стой си там, стой си сам! – Писмо до Хасковския Хром

ССДХроме,

благодарим за писмото, където ни казваш, че “слепите проглеждат, хромите започват да танцуват хора по площади, безмълвните до вчера започват да рецитират нескопосно написани речи”. Разбираме, че ти се е случило. Знай само, че чудесата идват бързо и си отиват бързо. И твоето така. Изкарало е има, няма страница – прогледнал си, направил си танцова стъпка в кабинета, а словото ти проблеснало, преди да си отиде. После уморен от усилието си решил да оставиш изнемощелия карикатурен образ, там където му е мястото – скрит в кабинета. Няма какво повече да кажеш, няма добро да направиш.

И без това ти Хроме не обичаш хората, презираш ги. Гледаш ги като средство, като поданици, които да угаждат на прищявките ти. Можеш само да ги обиждаш. Не виждаш тях, а само себе си – Хромът – морално и емоционално окуцял, карикатурен образ. Досега си нямаше прякор, вече си го сложи – ти си Хрома!

Скоро ще избледнееш и ще останеш само прашен спомен. Няма дори да се опитваме да те забравим, просто ще ти обърнем гръб. Ти просто Хрома – образ от миналото, пропълзял с измама и алъш-вериш в настоящето, полепнал по пръсти показващи се от ромските махали.

Ние не се заблуждаваме. Знаем, че част от нас те харесват. Така е в живота. Част от нас намират причини да ти вярват, но ние няма да ги обиждаме заради това. Те са едни от нас, свободни са да избират. Техният избор също е важен. Могат да го променят, когато преценят.

Моли им се Хроме! Крепиш се на върха на пръстите им. Изплъзваш се. Още едно грешно движение и си паднал. Помисли дали не е добре да дадеш нещо в замяна – да отчетеш как харчиш парите, които събираш.

Разбира се, че не си видял критик, ни на фалшивите си крави, ни на кауня, поръчан с чужди пари. От кабинета не се вижда добре. Не виждаш също, че единствените бежанци са младите, които си тръгват от града ни. Ти ги обръщаш на бежанци – като им отнемаш бъдещето.

Имаш да знаеш нещо Хроме. Ще ти го кажем с добро, че макар морално окуцял и ти душа носиш. Дошло е време е да си вървиш. Усещаш ли? Няма да те мразим, няма да те съдим, просто ще те забравим. Ще те махнем, защото можем да те махнем!

Стой си там, стой си сам!

Бележка: Хром означава куц, сакат, недъгав, кьопав човек.

МК „Народен съюз – ВМРО-БНД, БДЦ” – Хасково

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button