Регион

2,6 тона контрабанден тютюн за наргиле унищожиха на митницата

Тютюн2626 кг. тютюн за наргиле бяха унищожени под контрола на Митница „Свиленград“, съобщават от Агенция „Митници“.

По-голяма част от контрабандната акцизна стока е задържана от митническите служители на МП „Капитан Андреево“ при 26 случая през 2013 и 2014 г.

При един от случаите при проверка на лек автомобил, управляван от финландски гражданин с арабски произход, митническите служители откриват на три места в арматурното табло, естествените кухини на задните калници на колата, както и в личния багаж на шофьора, укрити пакети с общо 130 кг. ароматизиран тютюн за наргиле без акцизен бандерол. При други два случая, в камиони с турска регистрация, под леглото в шофьорската кабина и сред 341 кашона със стоки са открити общо 240 кг. тютюн за наргиле, също без акцизен бандерол.

Тютюнът за наргиле е акцизна стока и чрез задържането на унищожените 2626 кг.  е предотвратена щета за държавния бюджет в размер на близо 400 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button