Хасково

Жандармерия влезе в хасковския кв. „Република“

ЖандармерияДесет екипа на жандармерията влязоха днес в хасковския кв. „Република“.

От ОДМВР-Хасково обясниха за Haskovo.info, че засилените мерки за сигурност са с цел противопоставяне на търговията с гласове и да се противодейства на опити за сплашване и манипулации. Акцията ще продължи до изборите.

Превантивно ще се действа в зависимост от получените сигнали. Кварталът е определен като едно от рисковите места.

Както Haskovo.info писа полицията работи по 8 сигнала за купуване на гласове в Хасково. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на среща в парламента.

Засега в Хасково няма арестувани, уточниха от полицията.

Жандармерия  Жандармерия 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.10.2015 1:15 1:15

циркове… поредния напън да се покажем пред народа, докато преследваме корпоративни интереси и пазим някои комични образи на постовете им

Анонимен
Анонимен
11.10.2015 10:35 10:35

Пълна порнография,какво търсят там и сега?На магарето чепа ли?Да хванат тези които дават парите за да се гласува за тях а не мангалите.Защото не е луд който изял баницата ами който я е дал.
Простотията идва от управляващитеее …

Анонимен
Анонимен
11.10.2015 10:39 10:39

Бах мааму,каточели е военно положение,жандарма,полиция,бронирани коли по улиците,ами изкарайте и танкове ако има такива та картината да е пълна.ГАНЬО,ГАНЬОО осъзнай се вече стига са те мачкали тия простаци стига…

минаващ
минаващ
11.10.2015 10:58 10:58

Как бихме описали предизборната кампания в Хасково?

Някой би казал- с предизвестен край.
Като че ли в началото победителят бе кристално ясен. И непобедим.
Но вероятно от прекомерно вглеждане в себе си и собственото си величие не осъзна, че колкото и да се опитваше да изглежда като непробиваема язовирна стена, не се получи.
Не се получи, защото отрано самопровъзгласилият се за победител Георги Иванов заложи на някои разрушителни психологически фактора.
Първият от тях е страхът. На някои от хората, които са живели и преди 1989, и след това им изглеждаше в началото странно, после трагикомично и накрая особено неприятно фактът, че след 25 години демокрация хората се страхуват Страхуват се не само да покажат предпочитание към други кандидати, а и даже да си го прошепнат с приятели. Колеги се следят един друг дали посещават предизборни събития на правилният кандидат кмет- “бащицата” на Хасково и подкрепящите го листи. Питат се- “А твоята листа Кмета ли подкрепя”.
Най- нещастни са работещите в общинска администрация. Те са неотменно присъствие на всички концерти, откривания на паркове, кръстовища, на срещи с пенсионери и какви ли не предизборни събития.
Собствениците и наемателите на огромна част от търговските обекти в града са заставени да поставят агитационни материали на действащия кмет.
Трябва да си абсолютно независим, да нямаш никакъв допир с общината, да нямаш нужда от никакви общински услуги, за да можеш спокойно да подкрепиш някого другиго.
Настоящият кмет се преживяваше в началото на кампанията наистина като непробиваема язовирна стена. На тя поддаде.
Заля ни с порой от плакати, листовки, песни, клипове, обещания. Отвсякъде ни гледа и ни говори благо “бащицата” на града. Гледа ни и ни говори и нещо ни открива. И това е вторият непредвиден от екипа на настоящия кмет психологически фактор.От толкова сладко ни става горчиво. А горчивият вкус като че ли започва да прояснява пелената пред очите ни.
Започваме да виждаме, че “бащицата” е бащица за семейството си и за своето обкръжение.
Илюзията, че трябва да сме особено благодарни на това, което “получаваме” от него, започва да се изпарява.
Пътят от огромното неудовлетворение от това, че те страх, до порива за свобода е много кратък. И колкото повече чувстваш, че си свободен, толкова повече свобода искаш. И започваш да ненавиждаш несвободата с всичките и прояви.
И колкото някой новоизпечен феодал да те убеждава, че в неговото имение всичко е прекрасно, ти искаш свобода.
Преди Гражданската война в САЩ южните щати са се опитвали да убеждават останалия свят и са внушавали на робите, че всъщност робството е прекрасно. Че робите са гледани, нахранени, имат си колибки, плантаторът се грижи да тях като за деца. Че едва ли не само това им е нужно. Но те нямат свобода.
Такава е и ситуацията в Хасково.
Градът е като под обсада на листите на настоящия кмет и неговите плакати. На хората се внушава, че кметът просто е в отпуск, изборите идват и си отиват и той си остава на трона. И всички останали кандидати са нелоялни поданици или незаконни претенденти за престола Му.
Но нека не забравяме, че в САЩ Северът е победил робовладелския Юг. Защото всяко потисничество води до порив за свобода.
Стремежът към свобода може да се изрази по различен начин. За някои – просто в бягство- от града, от страната и ли от себе си. За други- в желание за промяна.
Това, което се случва в последните дни в Хасково, прилича на събуждане на стремежа към промяна и към свобода.
Може би не винаги се изразява гласно, открито, на висок глас. Нека не забравяме, че има 2-3 поколения, които са възпитавани съзнателно в подчинение, страх и конформизъм. Но в града се усеща едно особено брожение, едно желание за отърсване от феодалния сън, един стремеж към новото и различното. Различно не просто като личност, а като лидерство и начин на общуване с хората. Един стремеж към нормалност.
Защото всъщност нормално и човешко е да бъдеш свободен. И не е нужно през 2015 хората да откриват това свое право.
Затова и в Хасково започнаха да стават много популярни различните от настоящия кмет кандидати, затова на неговите предизборни събития и предизборни материали започна да се гледа като на официози , които никой не чете и никой не им обръща внимание. И на които винаги има хора, но те са там по задължение.
Да, градът е залят с плакатите ни Георги Иванов и неговата листа. Да, непрекъснато нещо се открива, някой пее или танцува.
Независимо от плакатната война и стратегията всички други кандидати да не се виждат те са видими. С един- два плаката на улица, с едно- две събития. Видими са. И хората се променят.
Победителят вече изобщо не е ясен. В променящата се обстановка може да се случат много изненади. Но каквото и да се случи с кандидатите, който и да отиде до балотаж, хората в града започнаха да се променят. И вече не са поданици, а граждани.

dimcho
dimcho
11.10.2015 14:36 14:36

И лихваря Георги Славчев купува гласове за кмета необезпокояван от никого.Чрез заложната къща /до заведението на Доктора / под форма на опростени лихви за даден кредити на ромите ги купува за кмета.Помага му и гламавия му брат Пламен Славчев.Този човек живее само от далавери и измами . Няма и един ден работен.Лихварите не дават никакви документи,да не говорим за касови бонове.Къде спят данъчните органи

Анонимен
Анонимен
11.10.2015 22:04 22:04

ZASHTO NIKOY NE SPIRA BUSA NA dps KOYTO RAZDAVA V MOMENTA PAKETI S HRANI V KV.HISARYA
TOLKOVA LI NISKO SA PADNALI HORATA ZA EDIN PAKET DA SE PRODADAT

vera
vera
12.10.2015 15:46 15:46

Уф, пишете по-кратко, че се изморявам да скроля по страницата!
това с жаднарите вече сме го гледали на предните избори. герберите си вкараха и тогава жандармерия, купиха си на спокойствие гласовете и уредиха дилянчо. сега пак. Кво се правите, че не знаете. Ама ви е шобе да питате оная министърка кви ги дири сега. Айде де, ами правозащитниците къде са? Аман от постановки

Back to top button