Хасково

Всяка секция в Хасково с полицай и пожарогасител за изборите

ОбучениеКъм всяка секционна избирателна комисия в Хасково ще има полицай, стана ясно на тазвечершното обучение на членовете на секционните избирателни комисии в областния град.

То се провежда от общинската избирателна комисия в навечерието на предстоящите на 25 октомври местни избори и референдум. Секциите в Хасково са общо 111.

ОбучениеВ началото пред присъстващите в зала „Недялка Симеонова“ на Бизнесцентъра говори полицай от хасковското управление, който обясни, че към всяка секция ще има полицай още от 24 октомври. Преди вота секциите ще бъдат запечатани и предадени с протокол на съответния униформен, от който СИК ще ги получи обратно преди вота сутринта в 6 часа. По преценка на председателя на СИК полицаят ще може да влиза в секцията в изборния ден с удостоверение за указано съдействие. След приключване на изборния ден той ще съпроводи СИК до общинската избирателна комисия.

От пожарната пък предупредиха членовете на СИК да не пушат в секциите и да не оставят отоплителни уреди без надзор. В секциите ще има пожарогасители, като при нужда членовете могат да звънят на спешния телефон 112.

Всички секции ще имат по 3 екземпляра с методически указания. Членовете бяха запознати с презентация, а председателят на ОИК-Хасково Пламен Лечев ги предупреди, че се задават доста тежки избори и им препоръча да се запознаят максимално добре с указанията.

В събота сутринта от 10 часа отново в зала „Недялка Симеонова“ е обучението на членовете на СИК в селата на община Хасково, които са 38, както и на мобилната СИК.

Обучение  Обучение 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
17102015
17102015
17.10.2015 16:38 16:38

Дано този път правилникът да включва преглед на образците в тъмната стаичка от някой от членовете след всеки 2 – 3 гласоподаватели. На миналите избори, доста добре беше указано с химикал върху образеца за кого да се гласува. Все пак, на определени групи, един грамотен на секция им е достатъчен.

Back to top button