Хасково

И цигуларка от Хасково в международния конкурс „Недялка Симеонова“

Илюстрация27 млади цигулари ще участват в международния конкурс „Проф. Недялка Симеонова“, който се открива на 23 октомври, обявиха на пресконференция в общината.
 
Те са от 7 държави: Молдова, Турция, Румъния, Сърбия, Словакия, Полша и България. Най-малкият участник е 8-годишният Михай Мангир от Молдова. В конкурса ще се представи и хасковлийката Венета Гудева на 22 г.
 
Конкурсът ще бъде открит в петък от 12.30 часа в театър „Иван Димов“ с тегленето на жребия за реда на участие в четирите възрастови групи. След това ще започне и конкурсната програма за трета и четвърта група. Наградният фонд е 6400 лв.
 
Международният конкурс за цигулари е в рамките на 40-ото издание на Музикалните дни „Проф. Недялка Симеонова“. Предвидени са и два концерта. Първият е на 23 октомври от 19 часа и в него ще се представи журито с председател проф. Ангел Станков. Членове са Йосиф Радионов, Недялчо Тодоров, Стефан Камиларов, а на рояла ще са Зорница Радионова и Ивелина Казанджиева.
 
На 24 октомври от 19 часа ще е концертът на Симфоничен оркестър – Хасково, който е първи след неговото възстановяване.
 
Международният конкурс приключва на 25 октомври, като награждаването на лауреатите е от 16 часа, след което ще е и галаконцерта. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button