Хасково

Над 200 лв. за ваксини срещу детски паралич събраха от концерт

БлаготворителностМладежите от Интеракт клуб – Хасково събраха над 200 лв. за ваксини срещу детски паралич от благотворителен концерт в Младежкия център.
 
Инициативата е по повод 24 октомври – Световен ден за борба срещу полиомиелита.
 
Това е ежегодният концерт за тази благородна кауза на клуба, който се организира и с активното съдействие на Младежкия център. В него се представиха: „Parkman“, театралната школа, вокална група „Орфейче“, танцов ансамбъл „Южняче“, мажоретен състав „Хасково“, музикална школа и клуб по аеробика „Мега спорт“.
 
„End polio now“ е най-мащабната кампания на Ротари Интернешънъл за изкореняване на детския паралич. Стартира през 80-те години на миналия век, когато болестта е била разпространена на всички континенти. Днес, благодарение на Ротари Интернешънъл и други здравни неправителствени организации, полиомиелит има само в три държави в света: Пакистан, Афганистан и Нигерия. Общата цел е тази коварна болест да бъде заличена от лицето на Земята.
 
Интеракт е младежка програма на Ротари Интернешънъл за учащи от 12 до 18 г. Дейността на клуба е насочена към образование, борба с неграмотността, здравеопазване, изграждане на млади лидери. Интеракт клуб – Хасково е създаден през 2011 г. като младежка програма на Ротари клуб „Хасково-Аида“. За 4 г. клубът участва в проекти, свързани с образованието и околната среда, включи се в националната кампания „Българската Коледа“, работи в насока интегрирането на хора в неравностойно положение в обществото. Участва активно в набирането на средства за ваксини срещу детския паралич.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button