Регион

Иво Димов с 5 355 гласа повече от изборите през 2011 г.

Иво ДимовИзбраният за втори мандат кмет на Димитровград Иво Димов от ГЕРБ отчете на пресконференция, че това е най-голямата изборна победа в най-новата история на града.

Димов заяви, че досега кмет не е бил избиран още на първи тур и то с такава голяма разлика. За него са гласували 15 000 избиратели, а в общинския съвет ГЕРБ ще имат мнозинство от 17 съветници. Подкрепата за Димов е с 5 355 гласа по-голяма от тази през 2011 г., когато бе избран за кмет за първи път.

В същото време вторият по резултат Стефан Димитров от Коалиция „Да за Димитровград“ е с 7 098 гласа, което е с 326 по-малко от 2011 г., когато кандидат на коалицията бе Катя Панева.
Димов посочи, че в Димитровград ГЕРБ губи само в три секции, които са в кварталите „Марийно“ и ромския „Изток“.

Той отчете, че БСП свива влиянието си в общината, „червените“ вкарват 4 съветника и коментира, че това не е добре, защото имало нужда от силна лява опозиция.

„Хората показаха, че искат стабилност. Това е огромна отговорност и доверие и ще работя това да се задържи и след 4 г., когато отново да имаме видими резултати“, каза Димов и подчерта, че ще продължи работата за европейския облик на Димитровград. Той си пожела още по-добри резултати след 4 г.

Кметът отчете силни резултати и подкрепа по селата в общината, където от ГЕРБ имат избрани кметове още на първи тур в 10 населени места.

Димов каза, че сега предстои работа по проекта за бюджет за 2016 г. и подготовка на проектите от новия програмен период. Той посочи, че общинската аминистрация може да бъде подкрепена в звеното, което работи за европроектите. Възможно е и да има още един или двама заместник кметове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button